top of page

Mamma-Boost!

Du är den perfekta mamman!

Välkommen hit, hoppas du ska känna dig peppad och lyft och förstå vem det är som 

bestämmer hur den perfekta mamman är!

Vem är det egentligen som bestämmer vad en mamma är?

Vi matas med så mycket input, inspiration och värderingar om vad en mamma ska vara och hur en mamma ska agera och tänka. Från den dagen vi ens tänker tanken på att kanske försöka få en familj så växter kravberget av ”mamma-måsten”. Det blir lätt starten på en snöboll som växer och till slut ger en ständig känsla av misslyckande som mamma.


Titta på henne, det är så enkelt och lätt, hennes barn är glada, eller hon kom ut innan lunch och med kammat hår och rena kläder. Själv packade jag ner bäbisen under en filt för att ingen skulle se att hon fortfarande har pyjamas på sig….


Ett ständigt jämförande och inre dömande av sig själv i sin viktigaste roll i livet, den som mamma. Och tvivlen växer om jag verkligen är rätt person för den här rollen. Alla andra verkar ju som klippt och skuren för den. 

Den perfekta mamman, 

Finns hon?

Ja, det är klart hon finns. DU är den perfekta mamman.

Men, tänker du nu, jag är inte alls så där stark och positiv som Sidney eller jag kämpar fortfarande hårt i min roll som mamma. Jag är lååångt ifrån perfekt. NEJ du är perfekt,


DU ÄR DEN PERFEKTA MAMMAN 

FÖR DIN BARN!

Den enda eller de enda som kan bestämma vad mammarollen är och hur en perfekt mamma är, är du och dina barn tillsammans. 

I de allra flesta fall är vi vår värsta och tyngsta kritiker utan att vi ens frågat de som tar emot vårt arbete. 

Vi fastnar så lätt i samhällets uppsatta ramar, instagram bilder på perfekta mammor och krönikor om rosa skimrande familjeliv och ser på vår egen vardag som ett misslyckande. När det egentligen är precis allt som barnen behöver och önskar.


Min egen mamma och jag kom att prata en gång i vuxen ålder om hennes ångest över vår knappa ekonomi när vi var små. Hur hon drömde om semestrar och utflykter hon ville ge oss men inte hade råd med. Andemeningen från hennes sida var ett sorts förlåt för att hon inte kunnat ge oss de hon var säker på att vi ville ha. Själv kunde jag bara sitta och förvånas över hennes sorg över detta, jag hade aldrig ens tänkt en tanke på detta när jag var liten. 


Jag har aldrig saknat det mamma pratade om. Istället är ett av mina favoritminnen från min barndom, när vi åkte hela familjen och hämtade mammas bil som blev stulen och sen hittad i en stad 20 mil bort. Så spännande, och så enkelt och så långt ifrån den bild min mamma hade. 


Tänk vad mycket vi bygger upp och radar upp som misslyckanden, istället för att faktiskt stämma av med barnen och familjen hemma. Och få veta redan nu vad vi lyckats med så vi kan fortsätta med det.


Välkommen att fortsätta jobba med verktyget 

bottom of page